Recristalizare roci naturale


Recristalizare roci naturale – marmura, granit,travertin

Opera?ie de purificare a cristalelor suprafetei deterioarate, zgariate superficial sau matuite a rocii, prin dizolvarea unei substante la cald, cu ajutorul masinii monodisc si urmata de procesul de recristalizare si recapatarea lustrului prin racire .
Dupa acest proces de refacere al lustrului, pentru mentinerea sa, piatra va trebui obligatoriu tratata cu o substanta de impregnare si protectie care se numeste impermeabilizant, dupa care optional pentru o protectie suplimentara puteti opta pentru aplicarea unui strat de ceara specifica tipului de roca.

Acest tratament de impermeabilizare invioreaza si accentueaza nuanta, dar cel mai important efect este sigilarea porilor rocii naturale, astfel incat aceasta nu mai este absorbanta, evitandu-se astfel petele frecvente provocate de sucuri, bauturi, grasimi si alte produse alimentare non acide. Pentru mentinerea indelungata a acestui efect, tratamentul trebuie reimprospatat, in functie de trafic, la cca 1 an

In functie de gradul de deterioarare al rocii, specialistii nostri va pot consilia in legatura cu solutia optima de refacere a acesteia. Astfel, operatiile care pot fi aplicate pentru refacerea suprafetelor sunt in functie de gradul de uzura: pentru diferente de nivel (grade) si zgarieturi profunde – slefuire – lustruire, pentru matuire si zgarieturi superficiale – recristalizare, ambele operatii fiind urmate obligatoriu de tratamentul de impermeabilizare.